30 Ekim 2019 Çarşamba

RENGARENK ÇUBUKLARIM



AMAÇ
Nesneleri özelliklerine göre gruplar.(rengi, boyutu,kullanım amacı)
Nesneleri özelliklerine göre sıralar.(boyut)
Geometrik şekilleri tanır.
YÖNERGE
Çocuklara;bugün sizlere renkli çubuklar getirdim ve sizden bunları renklerine,boyutlarına göre sıralamanızı istiyorum ve daha sonra benim oluşturduğum şekillerin aynısını veya benzerini oluşturmanızı, bu şekillerle neler yapacağız sorgulamanızı istiyorum diyerek çocuğun verilen yönergeyi uygulayıp uygulamama durumunu gözlemleyerek değerlendirmeye almalıyız.
PLANIMIZ


Bize verilen bu çubuklarla 4 farklı oyun kuracağız...
 İlk olarak çocuklar bu çubuklarla sınıflandırma yapabilirler.Renklerine göre ve boylarına göre sınıflandırırlar.  Daha sonra bu çubukları sıralayabilirler.( uzundan kısaya veya kısadan uzuna)
3 farklı uzunlukta ve renkte çubuk olduğu için öğrenme basitten karmaşığa gittiği için bu çubuklardan aynı boy ve renkte eş üçgenler oluşturmalarını isteyebiliriz. Son olarak en karmaşık ve zor olan farklı boyuttaki her bir çubuğu kullanıp üçgen yapmalarını isteyebiliriz. Çocuklar bu oluşan şeklin eşkenar üçgen olmadığı için üçgen olduğunu kabullenmeyeceklerdir bu yüzden bu kısım en zor olandır.

1 yorum:

  1. Oyununuz çok ilgi çekici ve farklıydı daha sağlam materyal üzerine yapılsaydı daha kullanışlı olurdu. Ve nokta yerine ponpon gibi daha dikkat çeken unsurlar kullanılabilirdi. Ama oyunun fikrini çok sevdik. Şarkı eğlenceli ve eğiticiydi fakat diğer gruplarımız gibi görsel desteğe ihtiyacı vardı.

    YanıtlaSil

GÖZLEM 5

                                                                        GÖZLEM 5 RAKAMI EŞLEŞTİR, SAYIYI OLUŞTUR ETKİNLİK PLANI ...