23 Ekim 2019 Çarşamba

VEEE OYUNUMUUZ...


Oyunumuz





 
AMAÇ
Küçük kas kullanımını gerektiren hareketler yapar.(takma çıkarma,birleştirme ayırma  hareketleri yapar.Motor gelişim kazanımını vermek amaçlıdır.)

Parça- bütün ilişkisini kavrar.(göstergeleri:bütünü ayırır, yarımı tamamlar.Parçalarla bütün elde eder. Bilişsel kazanım )

Nesneleri uygun olarak eşleştirir.(bilişsel kazanım)

Nesneleri sayar.( bu oyunun en önemli kazanımı saymadır. Noktaları sayarak kaç tane olduğunu bulur.)
YÖNERGE
Çocuklara 'tavuklar ne yapar?' sorusuyla yumurtayı buldururuz .Oyundaki yumurta sembolünün üzerindeki rakam ve noktaları eşleştirme konusunda onları cesaretlendiririz.Gelirken yumurtalarım kırıldı,beraber birleştirmeye ne dersiniz? sorusuyla onları birleştirmek için teşvik ederiz.


Biz bu oyunla çocukları eğlendirirken sayıları ve eşleştirmeyi öğretmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca  renkleri de çok rahatça öğrenebilecekleri bir oyun. Çocukların en kolay öğrenme yöntemin oyun olduğunu biliyoruz ve çocuklara bu oyunun çok yararlı olduğunu düşünüyoruz.

1 yorum:

  1. Oyun materyal olarak çok güzel görünüyor hedeflediği kazanımlar için uygun buldum fakat bu etkinlik çocuklar için çok uzun olabilir belki yarım yarım 2 farklı etkinlik olarak kullanılırsa hem çocuklar sıkılmaz hem öğretmen gözlemlerini daha doğru yapar hem de kargaşa engellenir. Ek olarak karton yerine daha dayanıklı bir materyal kullanırsa farklı konularda tekrar tekrar kullanılabilir. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

GÖZLEM 5

                                                                        GÖZLEM 5 RAKAMI EŞLEŞTİR, SAYIYI OLUŞTUR ETKİNLİK PLANI ...