12 Kasım 2019 Salı

HAYDİ MATERYAL ZAMANIII



                                           MATERYALİMİZİN AMACI                                                          
 Çocuk rakamları ve geometrik şekilleri öğrenmek için kolay  takıp çıkarılan parçalarla çalışır ve şekilleri, rakamları uygun yerine koyarak tanıması amaçlanmıştır.
VERİLMEK İSTENEN KAZANIMLAR
Nesne ve varlıkları özelliklerine göre eşler.Göstergeleri: Nesneleri birebir eşler. renklerine büyüklüklerine , şekillerine göre eşleme yapar.
Geometrik şekilleri tanır. Göstergeleri:Geometrik şeklin isimlerini söyler, özelliklerini söyler, benzer nesneleri gösterir. 
Nesneleri sayar. Göstergeleri: belirtilen sayı kadar nesne gösterir. Saydığı nesnenin kaç tane olduğunu söyler.
Küçük kas kullanımını gerektiren hareketler yapar. Göstergeleri: Nesneleri takar, çıkarır, uygun yerine koyabilir.
      Materyalimiz 36- 72 ay çocuklar için uygundur onların gelişim özellikleri dikkate alınarak                  yapılmıştır.
!ÖZDEĞERLENDİRME!
Materyalimiz çocuğun çoklu bir şekilde aktif kullanması için biraz sınırlı kaldı.Eğer panomuzun bir kısmını pvc kaplama şeklinde el alıştırmalarıyla kendi çizimlerini de ekleyebileceği türde yapsaydık materyalimiz daha etkili olabilirdi.

8 yorum:

  1. Raptiye kullanılması çocuklar için biraz zor olabilir.Pano kullanılması mataryeli dayanıklı kılmış.Daha fazla etkinlikler oluşturulup biraz daha geliştirilebilirdi.Oyun biraz sınırlı kalmış.

    YanıtlaSil
  2. Materyalinizin görselliği dikkat çekiciydi. Rakamları ve geometrik şekilleri ele alarak birebir eşlemeyi temel alması güzel düşünülmüş. Küçük kas gelişimini destekleyici olması iyi bir fikir, materyal daha amaçlı bir hale getirilebilir.

    YanıtlaSil
  3. Materyaliniz görsel açıdan renkliydi .Çocuk hem rakamları hem de geometrik şekilleri tanıyacak ve eşleştirecek.Fakat raptiye kullanmanız çocuklar için tehlikeli olabilir.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malzeme yönünden farklılaştırılırsa eğer daha farklı etkinlik\oyunlar türetilebilir.

      Sil
  5. Hazırladığınız materyal 36ay çocukları için pekiştirici olabilir ancak rakamların ve şekillerün direkt olarak belirli bir şekilde verilmesi fazla eğitici olmamış

    YanıtlaSil
  6. materyaliniz fikir olarak güzeldi ama çok yönlü kullanılması için daha farklı etkinliklerde eklenebilirdi. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Materyaliniz biraz sınırlı kalmış.Çocuğun yazıp-silme yapabilmesi için pvc kaplatılabilirdi.
    Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil

GÖZLEM 5

                                                                        GÖZLEM 5 RAKAMI EŞLEŞTİR, SAYIYI OLUŞTUR ETKİNLİK PLANI ...